Bring back the Quick Launch on a Web Part Page

Okay so we've all seen this before. We want a new Web Part page on our Sharepoint 2010 site. We go to All Site Content > Create > Web Part Page> Create and Viola! A WebPart Page is created. But notice something different about the page?

The Quick Launch menu is missing. Not good for those of us who want consistent local navigation throughout their site. But fear not! It can be restored with a few clicks in SharePoint Designer. Follow the steps below:

To enable this type of page you just follow these three steps:
  1. Open the page in SharePoint Designer 2010 (be sure to make a back up, in case things go arwy).
  2. Look for this code snippet in the Code View (Use Ctrl + F to search for it, but make sure your cursor is clicked in the "Code View" area, or you won't be able to use the search in source code option):

    <SharePoint:UIVersionedContent ID="WebPartPageHideQLStyles" UIVersion="4"runat="server">
    <ContentTemplate>
    body # {s4-leftpanel
    display: none;
    }
    . s4 {ca-
    margin-left: 0px;
    }
    </ style>
    </ ContentTemplate>
    </ SharePoint: UIVersionedContent>
  3. Delete the entire snippet.
  4. next, search for this place holder in the code:

    <asp:Content ContentPlaceHolderId="PlaceHolderLeftNavBar" runat="server">
    </ asp: Content>
  5. Delete the entire place holder.
  6. Save and Close.

When you open the page, the Quick Launch navigation should now be back!


Categories: SharePoint 2010
Permalink | Comments (0) | Post RSSRSS comment feed